Lämmönvaraajakivet vuolukivestä

Valmistamme sinulle omaan tulenlähteeseesi sopivat lämmönvaraajakivet mittatilaustyönä omalla verstaallamme Hyvinkäällä. 

Vuolukivi on poikkeuksellinen luonnonmateriaali. Ainutlaatuisen rakenteensa ansiosta vuolukivi imee lämmön tulesta ja varaa sen tehokkaasti. Siksi se sopii eriomaisesti takkojen, kamiinoiden ja muiden tulisijojen ulko- ja sisävuoraukseen. Vuolukiven ostamme Itä-Suomen Juukasta, vuolukivialueelta, jota pidetään laadultaan maailman parhaana lajissaan.

Meillä on suuri valikoima Tulikivi Classic -mattahiottua kiveä eri paksuuksissa aina 10 mm:stä 60 mm:iin, hajakokoja jopa tätä paksummista kivistä. Suosituin lämmönvaraajakivien paksuus on 40-45 mm, jolloin kiven varaavuus pääsee oikeuksiinsa kivien olematta kuitenkaan liian painavia liikuteltaviksi.

Myös pieniä eriä Tulikivi Grafia ja Tulikivi Rigata -vuolukiviä eri kooissa, joista valmistamme myös mittatilaustuotteita.

Kysy tarjousta! 

Katso lisää kuvia Tuotekuvia-sivulta

Käyttökuvia

Puuliesi

Tyylikkäästi uudistettu puuliesi sai päälleen 40 mm paksut lämmönvaraajakivet.

Esimerkkihinta 600 x 1000 mm -kokoiselle puu-uunin lämmönvarauspatteristolle 45 mm kivestä tehtynä 195 euroa.

Esimerkkihinta 400 x 500 mm-kokoiselle kamiinanpäällykselle 50 mm kivestä tehtynä 79 euroa. 

Kamiinan kyljet

Kamiinan kylkiin asennettu vuolukiveä.

Kamiinanpäällys

UPO-kaminassa käytetty lämmönvaraajana suomalaista vuolukiveä. Kiven paksuus noin 50 mm.

Hintaesimerkki: 350x390x55 mm 59 euroa.

Saunakiuas

Ruostunut saunakiuas sai uuden elämän vuolukivikuoren ansiosta. Lisää varmasti myös saunan jälkilöylyjen pituutta!

Käyttöohje

Itä-Suomen Juuasta louhituilla vuolukivisillä lämmönvaraajakivillä saat tulipesän lämmönvaraavuuteen reilusti lisää tehoa. Toimi näiden ohjeiden mukaan, niin kivet pysyvät kunnossa ja kauniina pitkään. 

Käyttöönottokäsittely

Lämmönvaraajakivien pinnan käyttöönottokäsittelyyn on kaksi vaihtoehtoa:

1) Öljyäminen. Öljyä kivet näkyviltä pinnoilta tavallisella ruokaöljyllä (rypsiöljy, auringonkukkaöljy tms.). Kiven pinta tummuu öljyämällä tummanharmaaksi, eikä rasva- tai muut tahrat imeydy kiven pintaan. Öljy saattaa haista hieman ensimmäisillä käyttökerroilla, mutta haju katoaa ajan myötä. Käsittely voidaan toistaa tarvittaessa.

2) Suojaus suoja-aineella. Mattakivelle suunniteltu, elintarvikehyväksytty suoja-aine tekee kiven pintaan näkymättömän ja hengittävän suojakerroksen, joka suojaa kiveä rasva- ja muilta tahroilta. Suoja-aine ei muuta kiven väriä. Suojateho säilyy pitkään, tietysti riippuen siitä, miten usein kiveä puhdistetaan pesuaineilla. Käsittely voidaan toistaa tarvittaessa. Ennen uusintakäsittelyä ennen kivi on puhdistettava huolellisesti. 

Korokepalojen käyttö

Etenkin jos kivet tulevat suoraan lämmönlähteen yläpuolelle, jossa pistelämpö saattaa nousta korkeaksi, on suositeltavaa käyttää ns. korokepaloja. Korokepaloilla saadaan lämmönlähteen ja kiven väliin 10 mm ilmarako, mikä auttaa lämpöä hajaantumaan laajemmalle alueelle ja kiven halkeamisriski pienenee. 

Tahran poisto

Normaalin lian poistoon riittää käsiastianpesuaine ja mikrokuituliina. Jos tahra ei lähde tällä, käytä Universal Stone -yleispuhdistusainetta tai muuta pH-arvoltaan neutraalilla yleispuhdistusainetta ja muovista hankaussientä. Puhdistusainetta hierotaan tahran päälle, huuhdellaan ja kuivataan. Joskus käsittely on toistettava muutaman kerran, jotta koko tahra saadaan pois. Vuolukivi on pehmeä kivi, joten metalliset esineet ja puhdistusvälineet tekevät helposti pintaan naarmuja. Tällaiset naarmut on helppo hioa näkymättömiin tavallisella hiekkapaperilla.