Kaikki HelaStonen kylmäkivet on valmistettu käsityönä Suomessa Pohjois-Karjalan Juuasta louhitusta vuolukivestä. Vuolukivi on hyväksytty elintarvikekäyttöön.
Kylmäkiven käyttö
Hyvän lämmönvarauskykynsä ansiosta vuolukivi toimii luontaisena kylmäkivenä. Laita kivi yöksi tai noin kahdeksi tunniksi pakastimeen ja ota käyttöön. Kivi pysyy kylmänä usean tunnin ajan.
Kylmäkiven huolto
Säännölliseen puhdistukseen riittää kiven pyyhkiminen laimealla pesuaineella.
Kylmäkiveä ei ole käsitelty kivensuoja-aineella, joten rasvatahrat näkyvät siinä varsin helposti. Mikäli kiveen tulee rasvatahroja, pese ne tuoreeltaan pois muovisella hankaussienellä tai astianpesuharjalla ja astianpesuaineella. Hiero astianpesuainetta kiven pintaan niin, että se vaahtoaa. Odota hetki, huuhdo ja kuivaa pinta ennen pakastimeen laittoa.
Hankalammat rasvatahrat lähtevät savisaippualla, tuotemerkkeinä mm. Universal Stone ja Sini puhdistuskivi.
Jos kivi altistuu usein rasvaisille tuotteille ja tahranpoisto tuntuu työläältä, siistin ulkonäön ylläpitämiseksi helpoin tapa on voidella kivi ohuesti ruokaöljyllä. Öljyämisestä kivi muuttuu tummaksi ja vuolukiven värivaihtelut tulevat kauniisti esille. Öljy kestää useita pesukertoja ja sen voi uudistaa milloin vain puhtaaseen, kuivaan kiveen.