fbpx

Kvartsitason hoito-ohje

valkoinen kvartsitaso  pure_white_kvartsikivi_helastonelta_suosittu_kivitaso_keittiöön_hinta_edullinen
Valkoinen kvartsitaso Pure White Noblessan keittiössä Helastonelta.

Kvartsi on kestävä ja helppohoitoinen materiaali kodin kaikkiin sisätiloihin.

Käyttöönottokäsittely

Kvartsi ei tarvitse käyttöönottokäsittelyä, jos se sijoitetaan tilaan, jossa se ei joudu tekemisiin suoran UV-säteilyn kanssa. Jos taso altistuu suoralle auringonvalolle, suosittelemme kvartsin käsittelyä mattakiven suoja-aineella, joka suojaa UV-säteilyltä.

Päivittäinen hoito

Kvartsitason päivittäiseksi hoidoksi riittää pyyhkiminen kostealla liinalla, esim. mikrokuituliinalla. Jos tahra on päässyt kuivumaan ja pelkkä vesi ei riitä, käytä normaalia pH-arvoltaan neutraalia astianpesuainetta.

Tahranpoisto

Vaikeampiin kuivuneisiin tahroihin, kuten kurkuma, kahvi tai öljytahrat tehoaa erinomaisesti Universal Stone -yleispuhdistusaine muovisella hankaussienellä levitettynä. Puhdistusainetta hierotaan tahran päälle, huuhdellaan ja kuivataan. Joskus käsittely on toistettava muutaman kerran, jotta koko tahra saadaan pois.

Pinttyneen lian poistoon voidaan käyttää myös heikosti emäksistä pesuainetta. Taso huuhdellaan ja kuivataan puhdistamisen jälkeen. Kalkkitahroihinkin tehoaa Universal Stone tai kalkinpoistoaineet, jotka soveltuvat kvartsille.

Lämmön- ja isku- ja kemikaalikestävyys

Kvartsitasojen kuumuuden kestävyys ei ole yhtä hyvä kuin graniitin. Kvartsitasojen valmistaja lupaa lämmönkestävyyden 160 asteeseen saakka, mutta uunista tai liedeltä nostetuille kuumille astioille on aina käytettävä pannunalusta.

Kvartsikivi kestää kovaa normaalia kodin kulutusta. Mutta samoin kuin graniittiin, suorat iskut kovalla terävällä esineellä voivat tehdä tason pintaan tai reunaan kolhun.

Kvartsitasot kestävät kaikkia normaaleja keittiössä käytettäviä aineita, mutta pysyviä jälkiä tai vaurioita aiheuttavia aineita ovat: Permanent marker -kynät, metallia sisältävät pesusienet, tussit, tuholaisten karkotusaineet, maalinpoistoaineet, maalinohennusaineet, lipeäkivi, valkaisuaineet, liuottimet, klooripitoiset tuotteet, kynsilakanpoistoaineet, vahvat hapot, ja viemärin aukaisuaineet.

Takuu

Emme vastaa tavaran luovutuksen tai meiltä tilatun asennuksen jälkeen syntyneistä virheistä tasoissa, mutta autamme mielellämme pohtimaan parasta tapaa poistaa mahdolliset tahrat tai korjata mahdolliset kolhut.

Lataa kvartsitason hoito-ohje pdf:nä (avautuu uudelle välilehdelle)