fbpx

Lämmönvarauskiven hoito-ohje

Käyttöönottokäsittely

Lämmönvaraajakivien pinnan käyttöönottokäsittelyyn on kaksi vaihtoehtoa:

  1. Öljyäminen 
    Öljyä kivet näkyviltä pinnoilta tavallisella ruokaöljyllä (rypsiöljy, auringonkukkaöljy tms.). Kiven pinta tummuu öljyämällä tummanharmaaksi, eikä rasva- tai muut tahrat imeydy kiven pintaan. Öljy saattaa haista hieman ensimmäisillä käyttökerroilla, mutta haju katoaa ajan myötä. Käsittely voidaan toistaa tarvittaessa.
  2. Suojaus suoja-aineella
    Mattakivelle suunniteltu, elintarvikehyväksytty suoja-aine tekee kiven pintaan näkymättömän ja hengittävän suojakerroksen, joka suojaa kiveä rasva- ja muilta tahroilta. Suoja-aine ei muuta kiven väriä. Suojateho säilyy pitkään, tietysti riippuen siitä, miten usein kiveä puhdistetaan pesuaineilla. Käsittely voidaan toistaa tarvittaessa. Ennen uusintakäsittelyä kivi on puhdistettava huolellisesti.

Korokepalojen käyttö

Etenkin jos kivet tulevat suoraan lämmönlähteen yläpuolelle, jossa pistelämpö saattaa nousta korkeaksi, tulee käyttää ns. korokepaloja. Korokepaloilla saadaan lämmönlähteen ja kiven väliin 10 mm ilmarako, mikä auttaa lämpöä hajaantumaan laajemmalle alueelle ja kiven halkeamisriski pienenee. Toimitamme halutessasi myös 20 mm paksuiset korokepalat.

Tahranpoisto

Normaalin lian poistoon riittää käsiastianpesuaine ja mikrokuituliina. Jos tahra ei lähde tällä, käytä Universal Stone -yleispuhdistusainetta tai muuta pH-arvoltaan neutraalilla yleispuhdistusainetta ja muovista hankaussientä. Puhdistusainetta hierotaan tahran päälle, huuhdellaan ja kuivataan. Joskus käsittely on toistettava muutaman kerran, jotta koko tahra saadaan pois.

Vuolukivi on pehmeä kivi, joten metalliset esineet ja puhdistusvälineet tekevät helposti pintaan naarmuja. Tällaiset naarmut on helppo hioa näkymättömiin tavallisella hiekkapaperilla.

Palaa lämmönvaraajakivien etusivulle.

Tee tarjouspyyntö lämmönvarauskivistä sähköpostitse.