Minulla on kotona sähköuunissa 20 mm pizzakivi ja pidän sen uunissa koko ajan. Pizzoista tulee rapeita ja laatikkoruoat kypsyvät tasaisemmin. Erityisesti huomaan eron ns. patalaiskan pataleipää paistaessa. Pohjasta tulee herkullisen rapea, vaikka en lämmitä pataa etukäteen. Tämä tekee patalaiskan leivonnasta vielä astetta helpomman, kun voin kohottaa leivän suoraan astiassa.
Anu
Asiakkaamme tilasivat meiltä pyöreät 15 mm paksut ja 22 cm läpimittaiset kivet raclette-grilliin. Saimme heiltä ihanat kuvatkin, mutta ne ovat valitettavasti kadonneet jonnekin. Mutta tässä asiakkaan teksti, kuvassa 25 mm pöydässäpaistokivi.
Alkuperäisessä raclette-grillissä oli läpimitaltaan liian pienet lämpövastukset, mistä johtuen paistinpannujen juusto ei ruskistunut tasaisesti/tarpeeksi.
Tekemienne vuolukivien ansiosta – uunissa esi-lämmityksen jälkeen – raclette-grillimme toimii nyt juuri kuten pitää, ruskistaen kaikkien paistinpannujen koko ruoan. Ja ylimmällä tasolla olevan vuolukiven ansiosta perunatkin pysyvät lämpiminä.
Rauhallista joulun odotusta toivottaen.
E ja T