fbpx
Kuvassa iso avokeittiö, jossa käytetty valkoista kaikissa pinnoissa.

Laiturinnokassa – Haaveilua keittiöremontista

Kesällä on laiturinnokassa hyvää aikaa haaveilla – vaikkapa keittiöremontista. Tai uudesta keittiöstähän sitä haaveillaan, ja remontti, se on vain tehtävä siinä haaveilun ja uuden keittiön välissä.

Asuntomessuilta ideoita

Kouvolan asuntomessut, jos niille lähdet, on ihana mahdollisuus kurkistaa muiden perheiden uusiin keittiöihin. Ideoita saa sekä itselle mieluisista, että ei niin mieluisista keittiöistä – sekin on hyvä, että saa vahvistusta ”ei ainakaan”-tunteelle.

Asuntomessuilta voit tarkastella, ovatko normikansalaiset, joita asuntomessukohteiden omistajat pitkälti edustavat, tarttuneet sisustuslehtien viimeisimpiin trendeihin, vai pysyttelevätkö varmemmalla linjalla.

Oma ennustukseni on, että asuntomessukotien pintamateriaalit on – tänäkin vuonna – valittu varman päälle, ja trendejä seurataan piensisustuksen avulla.

Suomalainen on ehkä vähän varovainen irroittelemaan, koska me ajattelemme jo tulevaa. Jospa seuraava asukas ei tykkääkään tästä väristä? Kyllästynkö tähän ensi vuonna? Siksi suomalainen päätyy klassiseen.

Trendit vai ajattomuus edellä?

Kestävyysnäkökulmasta klassisuus edellä meneminen on juuri oikea tapa sisustaa! Ihmiset haluavat, että materiaalit kestävät ja ovat kierrätettäviä.

Tänä päivänä emme halua suosia ratkaisuja, jotka näyttävät hyvältä vain muutaman vuoden, vaan haluamme koteihimme materiaaleja ja designiä, joka näyttää hyvältä nyt ja kolmenkymmenen vuoden päästä.

Materiaali ensin?

Jos käytämme nyt aitoja materiaaleja, 50-luvun (2050-luvun!) nuoret perheet eivät katso valitsemiamme materiaaleja huokaillen kauheudesta, vaan ihastuksesta. He iloitsevat siitä, että saavat käyttää vanhaa ja tuunaavat materiaalit, kuten vaikkapa täyspuiset ovet maalamalla ne heidän maailmansa väreillä uuteen uskoon. 

Ehkäpä sinäkin mietit ensin materiaalit ja sitten vasta värit? Mitä siis saisi olla keittiöösi? Laminaattitaso ja epämääräisestä materiaalista valmistetut ovet? Vai puu- tai kivitaso, joissa ei ole mitään muuta kuin luonto 100% ja täyspuiset tai muuten myrkyttömät ja kierrätettävät ovet ja rungot, kuten näissä Puustellin Miinus-keittiöissä?

Oletko valmis sijoittamaan jonkin verran enemmän, ja saamaan paljon enemmän? Sijoitat siihen, että tiedät, että sisäilma, jota hengität, ei ainakaan keittiön takia sisällä kemikaaleja.

Luonnonkivi, meidän yrityksemme punainen lanka, solahtaa myös tähän klassisten pintamateriaalien sarjaan. Kivi ei kulahda ja kulu samalla tavalla kuin muut pintamateriaalit, ja se on 100% luonnontuote. Kivi saa myös ”anteeksi”, vaikkei olisikaan vaikkapa värinsä puolesta aina trendikäs.

Siksi keittiön graniittitason voisi hieman normaalia rohkeampi kansalainen ostaa jopa jossain muussa värissä kuin musta tai valkoinen. Uskaltaisitko?

Tässä upeassa keittiössä käytetty Tähtigalaksi-graniittia. Musta + kimallus, mikä efekti!

Jos valitset puu- tai kivitasot, valitse siis niiden väri huolella ja anna tuon materiaalivalinnan johdattaa sinut oikeanväristen ovien luokse.

Vai sittenkin väri edellä?

Toki myös väri edellä voi suunnitella keittiöremontin. Avokeittiön värin määrää pitkälti kodin muu sisustus ja lattian väri. Vaakapinnat, eli lattian kanssa samansuuntaiset pinnat on hyvä sovittaa yhteen lattiamateriaalin kanssa, pystypinnat puolestaan seinien värin kanssa, koska silmämme näkevät vaaka- ja pystypinnat eri lailla.

Eli taso ja lattiat sointumaan yhteen. Kaapit ja seinät sointumaan yhteen. Tai jos olet pilvenvalkoisen suomalaisen unelman perässä, toteutat nämä kaikki ihanalla puhtaanvalkoisella (ml. meidän myyntitykkimme, edullinen puhtaanvalkoinen kvartsitaso), ja tiedät olevasi aina klassisen tyylikäs.

Onnea laiturinnokkaan! Siitä se projekti lähtee! Materiaalien ja värien lisäksi sinulla on enää pohdittavana laitteet, sijoittelu, korkeudet, syvyydet, integrointi, tuuletus ja muutama muu asia! Onneksi me ja muut ammattitahot ovat apunasi suunnittelussa. Ota yhteyttä meihin, jos kivitasot ovat osa haavettasi!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *