fbpx

Vuolukivellä luot kylpylätunnelmaa!

Valitsimme suomalaisen vuolukiven sauna- ja kylppäritiloihimme kahdeksan vuotta sitten, kun rakensimme Hyvinkäälle taloamme. Se valinta on osoittautunut enemmän kuin parhaaksi, sanoisin aivan loistavaksi, suorastaan hurmaavaksi.

Vuolukivi tuo SPA-tunnelmaa.

Vuolukivessä on mielestäni kylpylätunnelmaa luovaa energiaa. Onhan tämä ikiaikainen suomalainen kivi yli 2 miljardia vuotta vanhaa. Tämä ikä jää ymmärtämättä aivan äkkiä ajatellen, ainakin minulta. Mutta tämä kivi viehättää minua eritoten. Vuolukiveä louhitaan Kolin tuntumasta Juukasta, Pohjois-Karjalasta. Olen usein vieraillut Kolilla, sen upeissa maisemissa. Ukko-Kolin huipulla on kylpylähotelli, jonka palveluita käytän vieraillessani Pohjois-Karjalassa. Sielläkin on käytetty vuolukiveä runsain mitoin. Jopa saunan lauteet on valmistettu vuolukivestä. Aivan mahtavaa.

Palatakseni tuohon kylpyläasiaan, siis omaan kotikylpylääni. Astuessani kotimme saunaosastolle, tunnen tulleeni todelliseen kylpylään. Mikä rauha, lämpö ja tasapaino.

Sain normisaunan lisäksi infrapunasaunan! Kiitos tästä rakkaalle miehelleni Veijolle. Käytän infrapunasaunaani joka aamu. Siellä rentoudun, lueskelen ja kuuntelen musiikkia. Liotan jalkojani merisuolavedessä. Olen toivonutkin, että saisin vuolukiven infrasaunaani istuinalustaksi. Tämäkin toive varmasti toteutuu, kun kerron vain kiven koon. Katsotaan sitten myöhemmin, miten kivi toimii saunassani istuinalustana. Sekin uskoakseni lisää SPA-tunnelmaa.

Vuolukivi varaa siis lämpöä ja luovuttaa sitä pikku hiljaa. Vuolukivilattiasta hohkaa ihanaa lämpöä kaiken aikaa. Lattiat siis päällystimme vuolukivellä. Emme toki verhoilleet koko saunaosaston seinäalaa vuolukivellä, vaan yhdistimme valkoista keraamista laattaa vuolukiveen. Näin saimme raikkautta ja valoa tilaan.

Ja normisaunan kiukaan päälle lisäsimme vuolukivikuutioita pehmeitä löylyjä antamaan. Siinäkin tarkoituksessa vuolukivi on mitä mainioin.

Vuolukivi sopii saunan lisäksi kylpyhuoneeseen.

Käytimme vuolukiveä myös muissa kylpyhuone- ja wc-tiloissa, eritoten lattiassa ja tehosteseinissä. Kylpyammeenkin päällystimme vuolukivellä!

Myös kodinhoitohuoneen ja yläkerran parvekkeen lattiaan valitsimme tämän ikiaikaisen & iki-ihanan vuolukiven.

Vuolukivi – luonnon kivitaideteos!

Ja pisteenä iin päälle innostuimme laittamaan myös julkisivuun vuolukiveä! Mielestäni tämä julkisivuseinä toimii sisääntulossa luonnon kivitaideteoksena. Vai mitä mieltä sinä olet?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *